לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור ארבל

הצבת אנטנות על גג הבית

שלום רב, אני גר בפנטהאוז והגג בבעלותי הפרטית. לפני כחצי שנה חתמתי הסכם עם חברת סלולר להצבת אנטנות על גג ביתי. כל האישורים ניתנו ע"י הועדה המקומית לתכנון ובניה וזאת בהתאם לתקנים הנדרשים ( לפחות כך נאמר לי). ולפי מה שהבנתי גם החברה התחייבה בכתב שיפוי במקרה של תביעות עתידיות. כעת דירי הבניין מאיימים בתביעה כנגדי, האם אני יכול להיתבע בנזיקין? או משהו אחר? הרי מי שאישר לי את הצבת האנטנות זאת הוועדה ברשות המקומית אחרי שניתן לה כתב שיפוי ע"י חברת הסלולר

item.Author מנהל הפורום עו"ד נבו למפל

שלום ליאור. הקמת אנטנה סלולרית בבית משותף מצריכה, ככלל, אישורים והיתרים רבים ברבדים שונים של החוק. למשל, קיימים אישורים והיתרים מטעם העירייה וחברת הסלולר וכו' אולם נדרש, בהתאם לנסיבות כל מקרה ומקרה, אישור של הדיירים השכנים. דהיינו קיים רובד בבנין משותף הנוגע ליחסי שכנים/דיירים. יש לבחון רובד זה בהתאם לנסיבות כל מקרה ומקרה.דהיינו האם הקמת האנטנה עומדת בדרישות לעניין זה.

רם

אין קשר בין אישור הרשות המקומית לבין תביעת נזיקין. זה שהרשות אישרה את הקמת האנטנה לא אומר שלא נגרם נזק לדיירים סמוכים. ובהמשך לתגובתו של עמיר- אתה פשוט מכרת את נשמתך לשטן! הקרבת את בריאותך לטובת הכנסה כספית, והלוואי ואתבדה- ימים יגידו.

An

האם רמת קרינה 45 מאנטנה על גג היא בנורמה או היא סיכון ? anatpo@walla.co.il

עמיר

שלום ליאור. אמרו לך מחברות הסלולר כי התקנים שיש היום לקרינת רדיו מבוססים על אפקט חום בלבד ולא מגנים משום אפקט ביולוגי? אמרו לך מחברות הסלולר כי לאנטנות יש אונות משנה שמשודרות גם אחורה ולמטה? אמרו לך מחברות הסלולר כי המשדרים שהותקנו בחדר בדירה שלך פולטים קרינה בתדרים נמוכים? אני מניח שלא.

ליאור ארבל

רק חשוב לי להדגיש שכל האישורים להצבת האנטנות התקבלו. נעשתה בדיקת קרינה שנמצאה תקינה. השאלה שלי הייתה בנוגעה לירידת ערך הדירה? שעליה בעצם התקבל כתב השיפוי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אנטנות סלולריות