טיפול לא יעיל ולקוי
לפני כשנתיים עברתי טיפול שורש בשן מספר 36 דרך קופת החולים. לאחר חודשיים החלו כאבים עזים בשן, פניתי לקופת החולים ונבדקתי ע״י הרופא המטפל שקבע ע״י צילום כי לא קיימת כל בעיה בשן. הכאבים נמשכו מספר ימים ועברו. כעבור חודש חזרו הכאבים ושוב ניגשתי לקופתה חולים לביקורת, הרופא צילם את השן וקבע נחרצות שאין שום בעיה בשן. כעבור חודש נוסף ביום שישי בבוקר חזרו הכאבים, קבעתי תור חירום לביקורת, בפעם הזו הרופא אפילו לא טרח לבדוק את השן ע״י צילום, ביצע בדיקה קצרה וקבע כי אין כל בעיה (בפעם הזו מדובר ברופא אחר מהפעמיים הקודמות) בשישי-שבת סבלתי מכאבים בלתי נסבלים , הכאבים התחזקו מרגע לרגע, משככי כאבים לא עזרו, הייתי אובדת עצות, עד לאותו הרגע הייתי בטוחה שכאבים בשן שביצעו בה טיפול שורש זה סטנדרטי ולגיטימי, אבל באותו היום הבנתי שמשהו ממש לא תקין! ביום ראשון בבוקר פניי החלו להתנפח וניגשתי מיד לקופת החולים, תחילה בקופת החולים החליטו שעליי לבצע במיידי טיפול שורש חוזר וקבעו לי מספר שעות לאחר מכן תור אצל רופאה המתמחה בטיפולי שורש . הגעתי לתור שנקבע לי והרופאה לטיפולי שורש הפנתה אותי בדחיפות לבית החולים. בבית החולים עברתי הליך כירוגי לא נעים במהלכו שאבו את המוגלה שהצטבר בפה והכניסו נקז למשך מספר ימים. ראוי לציין כי במשך שבועיים הנפיחות מפניי לא ירדה ובמשך מספר שבועות הייתה קיימת אי סימטריה בפניי כתוצאה מהדלקת והתרחבות הלסת. במשך שלושה שבועות לקחתי סוג אחד של אנטיביוטיקה ולאחר שלושה שבועות הוסיפו לי סוג נוסף של אנטיביוטיקה. גם לאחר שעקרתי את השן עדיין הייתה קיימת דלקת (לשמחתי לא הקשבתי להצעה של קופת החולים- חידוש טיפול שורש ועקרתי את השן לפי המלצת בית החולים והרופאה הפרטית) רציתי לדעת אם קיימת במקרה הנ״ל רשלנות רפואית, האם קיימת אפשרות שבמהלך החודשים שבהם סבלתי מכאבים ופניתי לקופת החולים היה ניתן למנוע את החרפת המצב ? האם קיימת אפשרות שדלקת כה חמורה תתפתח תוך מספר שעות בלי תסמינים מוקדמים לכך בתודה מראש מיכל
שלום מיכל במענה לשאלתך עלינו לבדוק את כל התיעוד הרפואי עוד מלפני ביצוע טיפול השורש הראשוני עובר לטיפול עצמו ועד עצם היום הזה. כולל כל התיעוד הרנטגני. ייתכן וקיימת עילה לתביעה אולם נוכל להסיק מסקנה חד משמעית לאחר הבדיקה שציינתי. לאחר איסוף החומר, ניתן ליצור קשר עם משרדי . בהצלחה