לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שיי

שיקום פה

גיל 61,לסת תחתונה -לפני חודש וחצי הושתלו 5 שתלים לקראת שיקום.יש לי רק 5 שיניים טבעיות. במקביל להמתנה לקליטת השתלים התחיל הרופא לטפל בשיניים שלי ועשה טיפולי שורש ומיבנים כאשר היעד הוא תותבת קבועה בכל הלסת. בביקורת לפני כמה ימים-,שתל אחד לא נקלט. כרגע סיים את המבנים בשיניים שלי ולא יכול להמשיך עם הכתרים כי צריך שוב להשתיל מחדש בשן שלא נקלטה כלומר, מה שאני מבין שהרופא לא היה צריך למהר בטיפולי השורש כי לא ברור אם השתל השני יקלט ובגלל שהכל תלוי בכך אי אפשר להמשיך. הרופא היה בטוח שהכל ילך חלק אך התבדה.יתכן וצריך יהיה להשתיל במקום אחר איך אני מתארגן שיהיו לי הוכחות בעתיד? כ ל הטיפול עכשיו מתארך לעוד כמה חודשים ואני בלי יכולת לעיסה. דבר נוסף: קיבלתי קבלה על ביצוע השתלים שרשום רק הסכום איך אדע שהוכנסו שתלים מקוריים (אלפא ביו)?מה עליי לבקש? האם במקום שתל שלא נקלט אפשר לבקש חזרה את הכסף? אפשר לדרוש שתל מסוג אחר?

ד"ר זמי מור מילברג-עו"ד

אחוז קליטת שתלים הוא בסביבות 97%., שתל שלא נקלט לא נחשב רשלנות אלא אם תוכיח , מבחינה רפואית ומשפטית,שבמקום ההשתלה לא ניתן היה מלכתחילה לבצע שתל. בכדי לדעת אילו שתלים השתילו מחוייב הרופא להדביק על התיק הרפואי מדבקות מיוחדות שמסופקות ע"י ספק השתלים לראיה איזה שתל הוכנס.עליך לבקש את כל התיעוד הרפואי.

שיי

תודה,אם הוא מתחמק מלמסור לי את הפרטים הללו מה עליי לעשות?

ד"ר זמי מור מילברג-עו"ד

על פי חוק המרפאה מחוייבת לשמור תיעוד רפואי 20 שנה. באם מסרב לתת לך את התיעוד הרפואי עליך לפנות לעו"ד התמחה בנושא. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית ברפואת שיניים