חיוב מופרז עבור טיפול
שלום רב, לפני כשנה וחצי התחלתי בטיפול שיניים. הרופאה קבעה לי תוכנית טיפול כאשר בתוכנית פורטו הטיפולים אך לא פורט התשלום עבור כל טיפול בנפרד אלא רק התשלום הסופי שהוא סכום כל הטיפולים יחדיו. כעבור חודש אמרתי לרופאה שאינני מעוניינת לבצע את כל הטיפולים ושאני רוצה לבצע רק את חלקם. הרופאה הסכימה והבטיחה שבסוף סידרת הטיפולים היא תקזז מהתשלום את מחיר הטיפולים שביטלתי. עברה שנה וחצי ואנו מתקרבות לסוף הטיפולים וביקשתי מהרופאה לעשות חישוב המסכם את הטיפולים שעשיתי וכמובן להפחית מהתשלום שכבר התחלתי לשלמו (אני משלמת בהוראת קבע את הסכום שנקבע בתחילת הטיפול - הסכום הגבוה הכולל את הטיפולים שלא בוצעו) את סכום הטיפולים שלא בוצעו. הרופאה, שכניראה לא ניראה לה הוגן להחזיר תשלומים שאני מבצעת על חלקם של הטיפולים שלא בוצעו, אמרה לי שאין בעייה והיא תעשה חישוב מחדש של כל הטיפולים שבוצעו. לאחר שעשתה חישוב וקבעה מחירים ענקיים לכל טיפול וטיפול מהטיפולים שכן בוצעו דרשה ממני אף להוסיף כשלושת אלפים שקלים. שאלתי את הרופאה ומה עם הטיפולים שלא ביצעת האם תחזירי לי את סכום הכסף עבורם. תשובתה הייתה שהיא קיזזה את הסכום ואחרי קיזוז זה זהו הסכום שהיא דורשת ( סכום שאף גבוה מהסכום שבתוכנית הראשונית הכוללת מספר רב של טיפולים וגם את הטיפולים שלא ביצעתי). הרופאה דרשה שאמסור לה את כרטיס האשראי עכשיו לפני שאני יוצאת מהמרפאה ואשלם לה את תוספת המחיר שהיא דורשת. חזרתי הבייתה וכשהשוותי בין שתי תוכניות בטיפול ראיתי בוודאות שבתוכנית הראשונה מופיעים מספרי שיניים רבים הרבה יותר ממספרי השיניים שבתוכנית שנייה. כלומר, על פי התוכנית הראשונה היו אמורים להתבצע הרבה טיפולים שהסרתי ובכל זאת שילמתי עליהם ושילמתי אף מעבר להם. הרופאה פשוט ניפחה את התשלומים כדי ליצור מחיר דומה למחיר שכלל הרבה טיפולים ואף לעבור אותה ורק שלא יהיה עליה רחמנא ליצלן להיזיר כסף על טיפולים שלא ביצעה. הבעייה הגדולה היא שהחלטתי לפעול נגדה וראשית ביום חמישי הקרוב הידע אותה על כך שעליתי על מעשיה. אם בשיחה לא נגיע לעמק השווה לא תהיה לי ברירה אלא לפתוח בהליכים משפטיים נגדה אך אני עדיין בטיפול אצלה כי הוא לא הסתיים ומובן שלא נוכל להמשיך בו אחרי שגיליתי את מעשיה ואחרי שהיא תבין שאני מתחילה בהליכים משפטיים. איל לעזזל נקלעתי לדבר כזה ואיך פותרים זאת בלי להפסיד עוד המון כספים? תודה על סיועכם, עידית