בתיהה

דיירת מתנגדת לחלוקה שווה בשווה

דיירת מתנגדת לשלם "שווה בשווה" את תשלומי הוצאות ועד הבית, למרות שרוב הדיירים בעד תשלום אחיד. האם ניתן לערוך תקנון לתשלום אחיד למרות התנגדותה היחידה (11 דיירים) הדיירת מבקשת להמשיך לשלם לפי שטח הדירה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

אם וככל שבתקנון לא צויין אחרת, תחול שיטת החישוב שבסעיף 58 לחוק המקרקעין לפי יחס שטח הרצפה של הדירה ליחס שטח הרצפה של כל הדירות. בסעיף 62 לחוק נקבע שאין לשנות בתקנון זכויות או חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק אלא בהסכמתם.