שולמית

תשלום ועד עי שוכר בבית משותף

אני שוכרת במבנה שהוגדר מבנה מסוכן מעל לשנתיים ללא אף טיפול מצד הועד. אינני משלמת את דמי הועד בשל כך. בנוסף, הועד לא נותן קבלה אלה פתק שאינו קבלה ואינו מוכן לתת פרטים אם קיים חשבון בנק או לאן הכסף הולך, אין ניהול של הכסף רק איסוף. האם חובה עלי להמשיך ולשלם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

חוק המקרקעין קובע חובה על בעל דירה להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקה התקינה ולניהול של הרכוש המשותף. אם המבנה הוגדר כמסוכן, אין להתעלם מכך ועל הנציגות להתייחס ולטפל בעניין. בנוגע להתנהלות בכספים - כדאי בדוק האם הקבלות נמסרו למשכיר. ניתן לבקש עיון בפנקס ההכנסות וההוצאות , בחשבונות ובקבלות ולעמוד על כך שהתנהלות הועד והגזבר ימלאו את תפקידם כראוי.