טלי cure

תשלום ועד בית לעסק מתחת לבנין מגורים

אני בעלת עסק מתחת לבניין מגורים , החנות ממוקמת ברחוב נדרשתי לקחת חלק בתשלום ועד הבית למרות שאני לא מקבלת שום תמורה מחברת האחזקה שאלתי את חברת האחזקה מה אקבל בתמורה והוא אמר לי שלא אקבל דבר בתמורה האם אכן אני צריכה להשתתף בתשלום ללא כל תמורה ושימוש בשטחי הבניין?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

כדאי לבדוק את התקנון המוסכם, אם קיים לבית המשותף ולראות האם יש בו הוראה רלוונטית. יתכן למשל שיש בו הוראות שקובעות הפרדה בהוצאות בין החלק המסחרי לחלק של המגורים או למשל פוטרות את יחידות המסחר מדמי הניהול/האחזקה ו/או מתשלומים אחרים. כדאי גם לבדוק התכנות של הוראות חוזיות או החלטות שנתקבלו בנוגע לדני האחזקה.