בועז כהן

תשלום של הקבלן של דמי וועד עבור דירות שעדיין לא מסר

רכשתי דירה בפרוייקט של 3 בניינים, הקבלן מסר לכמה משפחות את הדירות, ואולם חלק לא קטן מהדירות עדיין לא נמסרו לדיירים על ידי הקבלן בגלל שהן עדיין לא מוכנות למסירה. הדיירים שגרים בבניין קיבלו דרישה לשלם את החשמל עבור השטח הציבור (מעלית וכדומה), אולם הקבלן אינו מוכן לשלם עבור הדירות שלא מסר את השתתפות שלו בהוצאות השטח הציבורי, למרות שהעובדים שלו עושים שימוש בשטח הציבורי כדוגמת שימוש במעלית, אור בחדר המדרגות וכדומה. האם הקבלן מחוייב לשאת בהוצאות של השטח הציבורי עבור הדירות שלא מסר? ובאם התשובה חיובית, כיצד ניתן להכריח את הקבלן לשלם זאת? היה ולא נשלם את חשבון החשמל לשטח הציבורי, האם חברת החשמל תנתק את החשמל? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

מבחינת החבות ומועד תחילתו - ניתן לבדוק את ההסכמות החוזיות בין הקבלן לרוכשי הדירות שבהסכמי הרכישה של הדירות ובנספחים להם. שאלות כמו על שם מי רשום החוב בחברת חשמל, מי הגורם דרשום כיום כמשלם של החשמל ברכוש המשותף עשויות להיות רלוונטיות. תוכל לבדוק מול חברת חשמל מה המדיניות שלה במקרה שקבלן הותיר אחריו חוב.