גלית נתן

סגירת חלונות אף על פי היתר

קניתי בית על חצי דונם ללא הסכם שיתוף מכיוון שהשכנה מתנגדת כי היא חרגה לתוך השטח שלנו ומתנגדת להחזיר. אני יודעת שאין התיישנות והכל בסדר. השאלה היא- הבית היה בנוי על חצי דונם והיה מחובר לבית השכנה ע"י קורה. ככה היא קיבלה היתר לפתוח חלונות לתוך החצר שלנו. הבית נהרס מכיוון שהיה ישן מאוד ולא היה שייך לשפץ. כבר אין את הקורה ואין את האפשרות הזאת. אבל אני לא יכולה לבנות 2 יחידות על השטח בגלל החלונות שלהם. גם אם אני אבנה מקדימה אז הפסדתי המון כסף כי אני אבנה רק יחידה אחת וגם החצר האחורית תהיה עם חלונות דבר שיוריד מאוד מערך הבית ולא מאפשר לי לנצל את אחוזי הבנייה שרק עולים כי העירייה מאפשרת יותר היום לעומת לפני 40 שנה. השכנה הביעה נכונות לסגור את החלונות אם איצמד אליה אבל בדיוק לפי הכללים שלה, שוב פוגע לי בזכויות, ודרשה שאשלם לה מיסים וכל מיני כאלו. השאלה האם אני יכולה לבקש לסגור לה את החלונות? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

ניתן לפנות לגורם אדריכלי כדי שיבחן את כל האפשרויות לבניה במקרקעין והשלכותיהן, כדי למצות את הפוטנציאל התכנוני והכלכלי המיטבי עבורך.