ברכה ש

חלל מתחת לחצר שמוצמדת לדירה בטאבו

יש לי חצר מוצמדת בטאבו, קיבלתי היתר לבנות בחלל חנות, והסכמת השכנים השמאי טוען שיתכן והחלל רכוש משותף. אני יודעת שקרקע בטאבו שייכת מתהום עד רום. מה אומר החוק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

על הבית המשותף חלות הוראות מיוחדות שבפרק ו' לחוק המקרקעין. סעיף 54 למשל מסייג את הדין הכללי שבסעיף 13 לגבי היקף עסקה במקרקעין (שככלל חלה על גם על כל הבנוי והנטוע על הקרקע, בכל העומק ובחלל הרום). לא ברור משאלתך מהו אותו "חלל" לגביו נתקבל ההיתר ולכן אציין באופן כללי בלבד ש"חלל" בבניין עשוי להיות רכוש משותף, חלק מדירה או הצמדה לדירה. שאלות כמו למי שייך החלל או למי שייכים אחוזי בניה הן שאלות ראויות.