מנחם מהגרפטה

תביעה לביטול מכירת מחסן ו5 חניות צמודות

שלום וברכה , צריכים את עזרתכם בייעוץ לגבי סיכוי תביעה בעניין הבא: בבניין שלנו שנבנה בשנות ה80 , 3 הקבלנים רשמו על שמם מחסן בגודל 22.5 מטר עם הצמדה של 5 חניות . כל אחד היה רשום ב1/3 מהנכס הנ"ל. דבר זה רשום בתקנון הבניין ומופיע בתשריט הבניין ורשום בטאבו. לאחרונה , נוספה בטאבו הערת אזהרה על הנכס כולו לטובת אדם אחר שלא גר בבניין. מצויין שמה כי יש הסכם מכר לאותו אדם של הנכס. אכן , אותו אדם דורש מאיתנו לפנות את המחסן ואת החניות שאנחנו בתומינו חשבנו ששייכות לרכוש המשותף(40 שנה אף אחד לא פנה אלינו בדרישה לסלק את המכוניות ) .הצענו לאותו אדם הצעת רכישה אבל הוא מסרב למכור גם במחיר רב מהעלות שלו. שאלותינו הינן 1האם יש סיכוי לתביעה בבית המשפט בבקשה לבטל את הסכם המכר הזה תוך בקשה לקבלת זכות קדימה לרכוש את הנכס ולהתחרות מולו הרוכש? 2.האם בכלל לקבלנים היה זכות להצמיד מספר רב של חניות (ידוע לנו שיש מקסימום של2-3 ) למחסן כזה קטן בגודל 22 מטר ? תודה . לאחרונה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

כדי לבחון התיכנות ו/או סיכויים ו/או עילות אפשריות להגשת תביעה יש לדעת את השתלשלות הדברים, לבחון את העובדות, הנסיבות, המצב הרישומי, החוזי ועוד. זכות קדימה - לכאורה ועל-פניו לא רלוונטית (אלא אם כן, הוקנתה למי מהדיירים מכח חוזה). הבניין משנות ה-80 וגם לכך עשויות להיות השלכות. ליעוץ נוסף מוזמן לפנות למנהלת הפורום