שי כהן

ועד בית לדירת גן וזריקת חפצים

שלום אנחנו בניין בן 9 קומות ויש שני דירות גן האם אני אומר להשתתף בהוצאות הבניין מעלית שאין לי שימוש בהם כלל? כמו כן מה קורה שדיירים פרזיטים זורקים כל היום דברים מהחלון אפשר לעשות משהו בנידון

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

עליך לפנות לתקנון הבית המשותף ולראות אם יש בו הוראות ספציפיות לעניין זה. ככלל שאין בתקנון הבית המשותף הוראה אחרת, קובע סעיף 59ו'(3) לחוק המקרקעין חובה על כל בעלי הדירות להשתתף בהוצאות ההחזקה וההפעלה של המעלית. הדיירים והנציגות יכולים לדרוש את הפסקת ההתנהגות שתיארת ובמידת הצורך לשקול להגיש תלונה ו/או תביעה.