בן -- דירת גן

שינוי סוג חלונות בדירת גן

היי, אנחנו עוברים לדירת גן בבניין ומעוניינים להחליף את החלונות לחלונות צרפתיים, מבלי לשנות את גודל הפתחים. האם זה נחשב שינוי חזות שמצריך היתר? האם יש פסיקה בנושא? בפועל קשה לראות איך שינוי חלונות חבויים בדירת גן מהווים ""פגיעה ברכוש המשותף." אדריכל אחד איתו שוחחתי טען שכל עוד אני לא משנה את גודל הפתחים או את מיקומם, אז אין שום בעיה. אשמח לדעה נוספת. תודה, בן

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

מציעה לפנות לתקנון הבית המשותף ולראות האם יש בו הוראות רלוונטיות בנוגע לביצוע שינויים חיצוניים בבניין. יש למשל תקנונים שאוסרים על ביצוע שינויים בחזיתות ו/או באחידות של הבניין. אם זה בניין חדש, יתכן שהקבלן הגביל בחוזה ביצוע שינויים כאלה ו/או אחרים. לעניין התכנוני - היות וזו הוצאה לא קטנה וכדי למנוע הפתעות לא נעימות בדיעבד כדאי לא להסתפק באמירה כללית ולא מחייבת ולקבל יעוץ של אדריכל במקרה הספיצפי (בנוגע משל לצורך בהיתר או באישור אחר, או קיומן של דרישות יחודיות).