שני יפת

איטום מסתור כביסה בבניין משותף

שלום לפני כ5 שנים במלחמה הבניין נפגע מטיל , טיפלה בבניין חברה חיצונית שלדבריו ביצעה עבודה גרועה באיטום מסתור הכביסה של דירה בבניין. ועד הבית שילם סכום לשיפוצינק שיתקן וגבה מהדיירים 20000 שח על התיקון. בתשריט הבניין מסתורי הכביסה מופיעים כרכוש פרטיי האם ועד הבית יכול לחייב דייר שלא מעוניין להשתתף? האם הוא היה צריך להעביר הצעות מחיר לפני התיקון

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

גם אם מסתור הכביסה הוא רכוש פרטי עדין יש לבחון האם הליקוי באיטום נמצא בשטח הפרטי או שייך לקיר חיצוני משותף או רכוש משותף. אם הליקוי הוא ברכוש משותף באחריות הנציגות לדאוג לתיקונו וחובה על בעלי הדירות להשתתף בהוצאות התיקון. אם הליקוי הוא בשטח פרטי אך אי תיקונו ע"י בעל הדירה עלול לפגוע בדירות אחרות או ברכוש משותף אפשר לחייב את בעל הדירה שבה הליקוי לתקנו. כדאי לבדוק את תקופת האחריות של הקבלן ולשקול את האפשרויות שלכם מול הקבלן, שלטענתך ביצע עבודה גרועה. יש להניח שהתקיימה אסיפת דיירים בעניין התיקון והתשלום. יתכן והתקבלו במסגרתה החלטות רלוונטיות לשאלתך כמו למשל בנוגע להצעות מחיר.