בנימין

חלוקת תשלום בגין איטום הגג בבנין המשותף

שלום רב, בכניסה שלנו יש שני גגות נפרדים ובגובה שונה, מתחת לכל גג - עמודה של דירות. אנחנו עומדים לבצע את האיטום של אחד מהגגות. השאלה היא האם כל דיירי הכניסה אמורים להתחלק בתשלום או רק דיירי עמודת הדירות הנמצאת מתחת לגג שאותי משפצים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

התשובה תלויה בהוראות התקנון של הבית המשותף. לעיתים בבית משותף המורכב מאגפים יש בתקנון חלוקה בין האגפים לעניין ההוצאות, כך שכל אגף ישא בהוצאותיו שלו. אם אין הפרדה כאמור ואין הוראה מיוחדת אחרת בתקנון, על כל בעלי הדירות חלה החובה להשתתף בהעלות התיקון (ובלבד שמדובר בגגות משותפים ולא בגגות שהוצמדו לדירה ספציפית).