אורנה צדוק רוטנברג

השתתפות בהוצאות תחזוקת מעלית

לפני מעל 20 שנה התארגנו 4 דיירים בבנין של שמונה דיירים לבנית מעלית בבניין. הדיירים שלא השתתפו בעלויות ההתקנה לא קיבלו מפתח למעלית. לארונה רבו ההוצעות על המעלית. אנו מעונינים להתנתק הממעלית, ולא לשאת יותר בהוצאות. האם ניתן לחייבנו להמשיך לתחזק את המעלית? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

יתכן ובתקנון המוסכם יש הוראות רלוונטיות לעניין הוצאות האחזקה והתפעול של המעלית. כדאי גם לעיין בהחלטות שהתקבלו בבניין בעבר בנוגע למעלית. חוק המקרקעין קובע ככלל וככל שאין הוראה אחרת בתקנון שחובת ההשתתפות באחזקה ובתפעול של המעלית חלה על כל בעלי הדירות בבית המשותף.