אברהם

חדירת מים לקירות והיווצרות עובש

בפברואר האחרון בשיא הגשמים חדרו מים לקירות החיצונים של דירתי המושכרת ונוצר עובש. לאחרונה הוחלט לאחר משאל בין השכנים לעשות שיפוץ חלקי של מעטפת הבניין בו ישופצו הדירות ב 2 הקומות האחרונות (מתוך 8 קומות) ועוד כ 4 דירות בקומות התחתונות שניזוקו מהגשמים. ביקשתי שדירתי שנפגעה גם תיכלל בשיפוץ המעטפת, אולם, נציגי הוועד והקבלן טענו שאצלי בדירה יש בעיית עובש ולא בעיית רטיבות שמקורה בקירות חוץ. הקריטריון לדעתם היה או מציאת סדקים בקירות החיצוניים, או, מצב של התנפחות ונפילת טיח בתוך הדירה. אני בטוח בצדקתי, אבל, כיצד אוכל להוכיח זאת בעיקר שעכשיו קיץ והקירות התייבשו ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

את יכולה להתעקש שמקור העובש בדירה הוא מהקירות החיצוניים ובדומה ל-6 הדירות האחרות גם אצלך חייבים לפתור את בעיית האיטום. במידה והם יתעקשו תוכלי להביא גורם מקצועי דרך הביטוח או באופן פרטי שיקבע שמקור העובד בדירתך הוא בעיה בקיר החיצוני. אם עדין הנציגות תסרב לביצוע התיקון תוכלי לפנות למפקח על המקרקעין כדי שיורה על ביצוע התיקון גם בקיר החיצוני שגורם לדירתך נזק. בהצלחה