אילנה

פטור לועד הבית מתשלום מיסי ועד

1.ועד הבית פטר את עצמו מתשלום מיסי ועד ולא יידע את הדיירים. האם זה חוקי?2. האם פטור גם מתשלום יחסי של הוצאות של אלפי שקלים שאינן חלק מאחזקה?( איטום הגג, תיקון משאבות, צנרת, מעלית)

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

סעיף 58 לחוק המקרקעין מטיל חובה על כל בעל דירה בבית המשותף להשתתף בהוצאות החזקתו התקינה וניהולו של הרכוש המשותף. הנציגות לא יכולה להחליט על דעת עצמה לפטור את חבריה מחובת התשלום. למען הזהירות כדאי לבדוק האם בתקנון הבית המשותף הוראה רלוונטית והאם התקבלו ע"י האסיפה הכללית החלטה בעניין.