יואב מור

חניית נכים בבניין משותף

שלום אילנית, אנחנו גרים בבניין משותף. לכל משפחה יש חניה אחת. בבניין יש משפחה עם תו נכה ולהם 2 רכבים. האם חניית הנכים הופכת להיות אוטומטית שלהם, וכך הם נהנים מ 2 חניות "קבועות"? יצוין שהחניה הפרטית שלהם סמוכה לחניה הנכים. נראה שיש כאן אפליה וטעם לפגם שהם "זוכים" בחניה נוספת כאשר כל משפחה נאלצת לחפש חניה שנייה מחוץ לבניין.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

יש לבדוק האם החניה הנגישה מהווה חלק מהרכוש המשותף והאם קיימת הוראה ספציפית בתקנון הבית המשותף לגבי השימוש בה. על פניו, טענתך לקיפוח נראית צודקת באשר למיטב הבנתי השכן עושה שימוש ייחודי בחניה משותפת נגישה ללא הסכמת בעלי הדירות, תוך פגיעה באפשרות של הדיירים האחרים לעשות בה שימוש, וכשיש לו חניה צמודה אחרת המתאימה לצרכיו. ליעוץ מוזמן לפנות למנהלת הפורום