משה כהן

השתתפות בתיקון צינור ביוב

בבית "רכבת" ישנן שלוש כניסות, בכל כניסה ישנן שש דירות, בסך הכל 18 דירות בבניין. בכל כניסה, שיש בה כאמור שש דירות, ישנם שני צינורות ביוב כאשר כל צינור מנקז את הביוב משלוש דירות אל צינור ביוב ראשי המקביל למדרכה. השאלה: כאשר נסתם אחד משני הצינורות, בקטע באדמה בין הבניין לבין הצינור הראשי, מי חייב בהוצאות התיקון ? * שלוש הדירות המתחברות דרך צינור זה ? * כל שש הדירות באותה הכניסה ? * כל שמונה עשרה הדירות בבניין ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

יתכן והבית הוגדר בתקנון הבית המשותף כבית מורכב שבו כל אגף (כניסה) יהיה אחראי וישא בהוצאות הניהול והתחזוקה שלו בלבד או שקיים נוהג או נסיבות המצדיקים פניה למפקח על המקרקעין על מנת שיורה על הפרדה של הניהול התחזוקה של הכניסות והחלה של ההוצאה שציינת רק על דיירי הכניסה הרלוונטית, אפילו אם אין הוראה כזו בתקנון.