לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אדם אדם

דרישה מאוחרת לתשלום עוד הבית

שלום, אשמח לעצתכם בנושא הבא: סבתא שלי נפתרה באוגסט 2022 והדירה הועברה בירושה לאבא שלי והיא נמכרה ב 2.2024 אחרי המכירה, ועד הבית ניגש לאבא שלי לאחרונה ואמר שלדירה יש חוב של ועד הבית מ-12.2020 אנחנו יודעים שסבתא שלי תמיד שלמה את תשלומי ועד הבית. נציג ועד הבית אמר שהוא לא בא לגבות ממנה כל התקופה הזאת. אבא שלי מוכן לשלם את הועד הבית, כל עוד הדירה היתה בבעלותו (אחרי שירש אותה מסבתא). מאחר וסבתא שלי כבר לא בחיים, אנחנו לא יודעים אם אכן שלמה את זה או לא. נציג ועד הבית לא מוכן להתפרש ולמרות שהוא מודה שהוא לא בא לגבות את הכספים כל התקופה הזאת, הוא עדיין רוצה את התשלומים החל מ12.2020 1) האם זה תקין שהוא בא לגבות אחרי כל כך הרבה שנים? 2) אם הנושא יגיע לבית המשפט, מי צודק? 3) עפ"י כל ההתנהלות, לדעתי הועד הבית לא מתנהל בצורה מסודרת. אשמח לעצתכם, תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

הטענה לקיומו של חוב לתקופה רטרואקטיבית של 4 שנים אכן תמוהה. כדאי לברר האם הנציגות הוציאה לאם בחייה דרישות תשלום או דרישות אחרות לעניין קיומו של חוב בחייה. אביך יוכל לעמוד על זכותו לעיין בפנקסי ההכנסות ווהוצאות, בחשבונות ןבמסמכים הנוגעים לדירה. כדאי גם לבדוק את אמצעי התשלום שהאם נהגה לשלם דמי הועד בתקופות לגביהן אין מחלוקת ששילמה ואם ניתן להתחקות אחר ביצוען. אם אביך יתבע לשלם את החוב עשויות להיות לאביך טענות הגנה עובדתיות ומשפטיות. לפרטים נוספים, אביך מוזמן לפנות טלפונית למנהלת הפורום.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים