משפטי– זאפ
משפטיפורומיםסטארט אפזכוית בפירוק הצוות .....

מנהלי הפורום

עו"ד מיכל סגל ארנולד

עו"ד מיכל סגל ארנולד

עו"ד בתחום הקניין הרוחני, דיני תאגידים ודיני טכנולוגיה ומשלבת את הידע המשפטי שלה עם הידע והניסיון העסקיים שצברה במהלך עשר שנים בתעשייה. עו"ד סגל ארנולד היא בעלת דוקטורט במדעי המדינה מטעם אוניברסיטת פנסילבניה.

קביעת פגישה
0779977504
חזרה לפורום

זכוית בפירוק הצוות .....

TKF
tkfx

היי אני ועוד חבר הקמנו חברת סטארטפ קטנה עם מוצר עובד .היום אנחנו בשלבי גיוס דרך חממה בגרמניה בשביל להתשתף בחממה צריך להרשם חברה בעם בגרמינה כולל חשבון בנק וכמובן להיות שם חודש .פה הבעיה אני כשותף פעיל לא יכול לטוס לגרמניה בגלל המצב הכלכלי אני בתהלכי פשטית רגל והשותפים רוצים להוציא אותי מחוץ לעסק כי כל הצוות מחוייב להיות שם חודש .כל הפיתוח של המוצר התבצע אצלי כמובן הצד שלי פותח בעצמי ויש לי 15 אחוז מה אני עושה במצב הזה מה הזכויות שלי תודה מראש

RE:
ד"ר ועו"ד סגל ארנולד מיכל
ד"ר ועו"ד סגל ארנולד מיכל

שלום רב, המקרה שאתה מתאר מדגים את הצורך בחוזה בין השותפים בתחילתו של תהליך המיזם. הזכויות שלך תלויות במסמך הראשוני שנחתם ביניכם, ובהעדרו, בניסיון לאתר ולשחזר את ההסכמות שהיו ביניכם בתחילת הדרך. זה המקום להדגיש בפני כל הקוראים בפורום את הצורך הקריטי בהסכמות בין השותפים בתחילת הדרך, הסכמות אליהן הגיעו השותפים לאחר שהתייעצו עם עו"ד שמבין בתחום ומכיר את הדינמיקה של התחום. נבצרות של צד להמשיך בשותפות היא מצב שכיח בשותפויות שונות, מסיבות שונות. יש להחליט מראש מה עושים במצב כזה. אם לא החלטתם מראש, עכשיו צריך להחליט מה עושים. האם רשמתם חברה בישראל? האם אתה בעל מניות בחברה הישראלית? כיצד נקבע כי יש לך 15% והאם זה מעוגן במקום כלשהו? 15% ממה? האם קובע במקום כלשהו כי הפיתוח של המוצר התבצע אצלך? הזכויות שלך צומחות מההסכמות שהיו בין השותפים בתחילת הדרך וכיצד הסכמות אלה השתנו, אם בכלל, במהלך הדרך. עליך לקבל ייעוץ פרטי במקרה שלך, לאור כל השאלות שהעלתי כאן. בהצלחה!