מנהל הפורום עו"ד מיכל סגל ארנולד
מי נחשב הבעלים וכמה אחוזים מגיעים לבעל הרעיון/היזם?
יש לי רעיון . ואני רוצה לישם אותו מה האפשרויות שיש לי ? בהתיעצות עם אנשים בתעשייה הם טוענים שיש חברות שמוכנות לשלם לי על הרעיון או שיתנו לי אחוזים .האם זה נכון? אם כן איפה לחפש אותם האם יש לך שם של חברה אמינה ומקצועית שכזו? ומה עדיף להקים לבד את החברה או ללכת לחברות אלו. כי הם בעצם יורידו לי את כל הלחץ וכאבי הראש.... אם אפנה להקים בעצמי אז אני מתכוון לפנות ליזם עסקי, מהנדס אלקטרוניקה, ומנהל שיהיה המנהל של כל העניין והיה ונחתום על הסכם מייסדים שאלתי היא? 1.כמה אחוזים מגיע לי הרי אני בעל הרעיון בלעדי לא היה כלום... אני חושב שמגיע לי 51 אחוז לפחות הרי אני המח של היזמות. אם כן אני גם צריך להיות הבעלים לא?! הם וודאי יטענו שלא מגיע לי אפילו 10 אחוז .כי הם אלו שעושים הכל...מי צודק? ומה נהוג לתת . כמו כן אין לי כרגע מושג איזה תפקיד יהיה לי .יש משהו שמומלץ לי... תודה רבה על הפורום המבורך וסליחה על אריחות הדברים אני פשוט רוצה להתחיל כבר זה הרי time market....
ליוסי שלום, ראשית סליחה על העיכוב בתשובתי אשר השתהתה עכב נסיעה קצרה לחו"ל. ראשית כדאי שתבדוק עם עורך פטנטים אם הרעיון בר פטנט. אם כן אז יהיה לך מנוף טוב יותר למשא ומתן עם כל גורם. מובן שחשוב לדעת אם מדובר במוצר בעל שוק גדול וכן עד כמה מסובך ליישם אותו ולהביאו לשוק ומה העלויות שיהיו כרוכות בכך. גם לאחר שהמוצר קיים ערוצי השיווק, במיוחד בחו"ל, נגישים יותר לחברות גדולות מאשר ליזמים ישראלים. בקיצור, אם מדובר בהשקעה גדולה כדי להביא את המוצר לשוק אז כדאי לך למכור אותו לחברה גדולה או לתת רשיון לחברה כדי שזו תייצר ותשווק וחשוב לפנות לחברות בתחום של הרעיון. במקרה כזה תוכל לצפות לעד כ-10% מן ההכנסות. אם מדובר במוצר שיהיה קל יחסית לייצר ולהביא לשוק אז עדיף לך להקים חברה ולהביא אנשי מקצוע שיקדמו את הנושא, אבל צריך כמובן לגייס כסף (אם אין לך מקורות משלך). בתור היזם והממציא מקובל שיהיה לך רוב בחברה בין 50-60% ולבעל המקצוע היתר. שניכם תידללו כאשר תגייסו כסף ממשקיעים חדשים. בהצלחה. מאיר
עדין מחכה לתשובתך . תודה