לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיכל

כמה אחוזים מקובל לתת למשקיע עסקי בחברת סטארטאפ בהקמה

כמה אחוזים מקובל לתת למשקיע עסקי בחברת סטארטאפ בהקמה? בעלי פיתח (במסגרת הדוקטורט שלו באוניברסיטה) מוצר שמעניין מאוד חברות גדולות בארץ. המנחה שלו והוא מנסים כעת להקים חברה. על פי התקנון, שניהם והאוניברסיטה אמורים להתחלק במניות החברה שווה בשווה, כל אחד שליש. לאחרונה (זה כמה חודשים בודדים בלבד) ליווה אותם מנהל עסקי מטעם האוניברסיטה ולא ממש תרם משהו עד כה. הוא אמנם מצא משקיע פוטנציאלי אך טרם נפגשו איתו ולא ברור עדיין אם ישקיע. כעת, משיחה איתו הוא טוען לקבל 25 אחוז מהחברה...נשמע קצת לא הגיוני לדעתינו. רציתי לדעת מה נהוג ומקובל לתת למנהל עסקי במקרה כזה? תודה

מאיר פוקס

למיכל שלום, אדם המגייס משקיעים עבור חברה (וכך אני מבין ממך את סוג הפעילות שלו עבור החברה) מקבל בדרך כלל, לפי נוסחאות מקובלות מאד, סך במזומן השווה ל-5% מסכום ההשקעה בפועל בחברה וכן 5% מכמות המניות המוקצות למשקיע. בהצלחה לכולם.

הילה

בעל העסק יקבל 5%+5%? או המשקיע עצמו? מהי ההצעה המקסימלית למשקיע שישקיע בעסק שלי?

מאיר פוקס

הנוסחה של 5%+5% רלבנטית לשכר טרחה שישולם ל'פיינדר' לא לבעל העסק ולא למשקיע. צר לי אך אין נוסחה פשוטה או מוסכמת להצעה למשקיע. הכל תלוי בנתוני העסק/מיזם שבו תתבצע ההשקעה.

מיכל

תיקון טעות. הוא לא מנהל עסקי, הוא מלווה עסקי מטעם האוניברסיטה שעיקר תפקידו למצוא השקעה. אין בכוונתו להישאר בחברה שתוקם כמנכ"ל או מנהל עסקי...

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סטארט אפ