לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיכאל

רישום פטנט ותמחור של פיתוח רעיון לאתר - עלות העו"ד, פתיחת חברה, חוזים שונים, משכורות וכו'

שלום, יש לי רעיון לאתר אינטרנט שיספק מידע לצרכן. האם ניתן להוציא בתחום כזה פטנט (אחרת גורמים חזקים ממני בשוק עלולים לממש את הרעיון)? האם יש צורך לחכות עד לרישום הפטנט או שניתן לפתוח חברה החל מרגע הגשת הבקשה לפטנט (הרישום עלול להמשך שנים)? רישום פטנט ככל הנראה עולה למעלה מ 25,000 שח, האם חייבים לרשום את הפטנט קודם לבקשת ההשקעה (כי הרי יכולים באופן זה ״לגנוב״ את הפטנט, אך מצד שני זקוק להשקעה לצורך רישום הפטנט. לגבי התמחור, כיצד ניתן להעריך באופן גס את עלות העו״ד - פתיחת חברה, חוזה רגיש מול לקוחות במשק, חוזה תנאי שימוש באתר וכו׳... כמו כן, כיצד ניתן להעריך את המשכורת שלי ושל שותפי אשר תשולם מתוך ההשקעה? האם יש גורם נוסף משמעותי שיש לקחת בחשבון לצורך תמחור כללי? כיצד יש לבחור עו״ד לצורך פתיחת וליווי חברת סטרטאפ וכיצד נקבעת העמלה לכך? סליחה על אורך השאלה, ותודה מראש. מיכאל

מאיר פוקס

מיכאל שלום. בדרך כלל לא ניתן לרשום פטנט על אתר אינטרנט. אם יש לך אלגוריתמים מיוחדים שבהם אתה עושה שימוש אז ניתן אולי לרשום על כך פטנט על אף שרוב היזמים בתחום זה מעדיפים בהחלט לשמור מידע וקוד זה כסודיים ביותר ולא להגיש בקשת פטנט כי אז הדברים הופכים להיות גלויים. יחד עם זאת אתה תהיה מוגן מכח חוקי זכויות היוצרים על התוכן והעיצוב של האתר ככל שהם ייחודיים. ניתן להקים חברה בכל עת. עלות הקמת חברה זניחה היום, אם מדובר בחברת יחיד או אפילו בשנים שלושה שותפים שכן ניתן לבצע את הפעולה דרך האינטרנט והעלות לא צריכה לעלות על מאות שקלים בודדים. הסכם מייסדים נע סביב $1,500 תלוי במורכבות ותלוי בעיקר האם ישנם מספר יזמים והאם צריך תקנון מיוחד. קשה לי להעריך את עלות הסכם ההשקעה שכן כל מו"מ נושא אופי אחר. גובה השכר נתון כמובן למו"מ עם המשקיעים, אבל כל עוד אין לחברה הכנסות כי אז גם היזם צריך לקחת סיכון ולפי דעתי השכר בתחילת הדרך יכול להיות בגובה של עד 15,000 ש"ח בחודש. בחירת עורך דין לפי המלצות וכל עורך דין עם ניסיון יבקש שכר לשעה, גם אם מופחת לחברה סטארט אפ, למרות שחלק מן השכר יכול להיות מותנה בגיוס השקעה לחברה ו/או אחוזים בחברה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סטארט אפ