מנהל הפורום עו"ד מיכל סגל ארנולד
גנבו לי את הסטארט אפ!!
היי, לפני כיותר מחצי שנה עלה לי רעיון לסטארט אפ, שלא הבנתי מה גודלו וכמה הוא ככל הנראה מעניין. בתמימותי הרבה, אחר צהריים שגרתי הלכתי לבקר את בן דודתי בעבודתו לשתות קפה ולעשן סיגריה ולהתעדכן בכל הקורה כמו כל בן משפחה נורמלי. חשבתי.., יותר נכון לא היה לי ספק, שמשפחה זה לפני הכל! ללא חששות וללא כל מחשבה זדונית שיתפתי את בן דודתי בסטארט אפ שעלה לי. היום עם חלוף הזמן, אימו, שהיא למעשה דודתי בלי לשים לב ובשוגג מוחלט סיפרה שבנה (בן דודתי) עובד על סטארט אפ ותוך כדי שהיא מספרת אני בעצם שומע את הסטארט אפ שלי!! בחיי שעמדתי לבכות. הנשימה שלי נעצרה לרגע וניפגעתי קשות. חשבתי לעצמי לפני שאני קופץ למסקנות לשבת ולדבר איתו. לאחר שיחה מלאה בסנטימנטים (מהצד שלי לפחות) הגיע השאלה של "למה לא סיפרת לי שאתה עובד על הסטארט אפ שאני שיתפתי אותך בו לבדך?" בשלב הזה הוא לא הפסיק לגמגם ולהאדים, ולא הפסיק לחזור על המילים "אל תדאג אתן לך 30 אחוזים מהרווחים" שבכלל הכעיס אותי שהוא חושב שהוא בעמדה של לחלק לי אחוזים. ואחרי כמה שאלות שלא יכולתי להתאפק מלשאול מסתבר שהוא שיתף שותף אחר. (עוד חבר שמהיכרותי איתו הוא נוכל לא קטן). אני כותב כרגע עם כעס מר ובטן מתהפכת מכאב.. אנא ממך אם תועיל לעזור לי בכך כל פיסת מידע משפטית שבה אוכל להשיב אליי את הסטארט אפ שלי אודה לך מאוד!!
לאושר שלום, אני בהחלט מבין את גודל האכזבה והכעס שלך. השאלה היא האם עשית צעד כלשהו להגנה על זכויותיך באמצאה לפני שסיפרת לבן דוד? אני מניח שלא הגשת בקשת פטנט כלשהי אבל האם שיתפת אחרים עוד לפני השיחה עם הבן דוד שיכולים להעיד שאתה זה שהגיע לאמצאה? האם רשמת את האמצאה והפקדת אצל מישהו (עו"ד או כל גורם אחר?). אם וכאשר תחליט לנקוט בצעד כלשהו כלפי אותו בן משפחה יהיה עליך להוכיח את טענותיך. אני לא יודע על זה סוג של אמצאה או שירות מדובר, אבל יתכן ותוכל לעשות שימוש בחוק עוולות מסחריות שקובע בין היתר: "סוד מסחרי", "סוד" - מידע עסקי, מכל סוג, שאינו נחלת הרבים ושאינו ניתן לגילוי כדין בנקל על ידי אחרים, אשר סודיותו מקנה לבעליו יתרון עסקי על פני מתחריו, ובלבד שבעליו נוקט אמצעים סבירים לשמור על סודיותו;6. (א) לא יגזול אדם סוד מסחרי של אחר.מקווה שהייתי קצת לעזר.