משפטי– זאפ
משפטיפורומיםבוררותשכר טרחה מופרז של בורר

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

שכר טרחה מופרז של בורר

ענת
ענת שועלי

שלום רב, בהסכם בוררות בהליך שהתנהל היה כתוב כי פסק הדין צריך להינתן בתוך 3 חודשים. זה לא קרה. אחרי שהוגשו סיכומים לקח לבורר כמעט שנה לתת לנו פסק דין ואז הוא דרש סכומים אסטרונומיים של מאות אלפי שקלים כדי לקבל את פסק הדין. האם ניתן לפנות לביהמ"ש בעניין שכר הטרחה שלו או לדרוש את ביטולו של פסק הבורר? תודה

RE:
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון

שכר טרחה מופרז של בורר. שלום רב, בחוק הבוררות קיימים מספר סעיפים מכוחם ניתן לפנות לביהמ"ש ולבקש הפחתה של שכר הבורר ו/או לבטלו במידה ופסק הדין לא ניתן בהתאם לאמור בהסכם הבוררות. אולם לצד סעיפים אלה ישנם גם סייגים המאפשרים לעשות כן בתנאים מסויימים הקבועים אף הם בחוק. לדוגמא סעיף 26 (ג) לחוק -בעניין חריגה מהמועד הכתוב בהסכם וכן סעיפים 27 (א) ו(ג) לחוק. גם בעניין שכר הטרחה החוק מאפשר פנייה לביהמ"ש ככל שעולה טענה לשכר טרחה גבוה מאוד אבל שוב יש לעשות כן במסגרת המגבלות הקבועות בחוק. נשמח לבחון עבורך סוגייה זו ולסייע לך ככל ותפני למשרדנו.