לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דוד

סכום קצבת נכות זמנית נמוך מדי

שלום אני בן 24 מקבל יותר משנתיים קצבה נכות זמנית שבשנה האחרונה האחוזים עלו ל100 אובדן כושר עבודה ו68 נכות רפואי ואני מקבל נכון להיום קצבה של בערך 2450, ניסיתי לעבוד תקופה ולא הצלחתי אחרי שבוע יצאתי מהעבודה ,וסכום הקצבה קצת מדאיג לעתיד שלי כי גם לעבוד אני לא מצליח ורציתי לדעת אם אני יכול לקבל קצבה גבוהה יותר ???כלומר עם עורך דין ,כמו שאני רואה בפרסומות של חברות זכותי ,לבנת פורן וכו... שאנשים מקבלים קצבאות בסכומים גבוהים יותר. תודה רבה

חדוה

בד"כ אנשים שמקבלים סכומים גבוהים הם לא רק נכים אלא גם נשואים בעלי משפחה והורים לילדים ,ובהתאם לזה הקיצבה שלהם גבוהה יותר, הינך יחיד ולכן הקיבצה שלך יותר נמוכה,

עו"ד יעקב מושקט

דוד שלום הייתי מציע לך להתייחס בעירבון מוגבל למה שנאמר בפרסומות ולסכומים שנזרקים בהן. במקרים הקשים יותר של אדם נכה התלוי בסובבים אותו קיימת אפשרות לקבל קצבת שירותים מיוחדים. קיימות 3 דרגות של תלות וגובה הגמלה בהתאם למידת התלות. קצבת שירותים מיוחדים מלאה הינה 150% מקצבת נכות רגילה, קרי כ- 3,600 ₪ נכון להיום מעבר לקצבת הנכות אותה אתה כבר מקבל. אפשרויות נוספות יכולות להיות שיקום מקצועי, הנחות בגופים שונים מכח היותך נכה, ובמידה והנכות הינה בגין הרגלים, יתכן שגמלת ניידות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אחוזי נכות