לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני

נכות מתאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה

אני עברתי תאונת דרכים,שהוכרה על ידי בטוח לאומי כתאונת עבודה .לא תבעתי את בטוח לאומי ,מבחינה משפטית ולמרות שהוגשה תביעה ,יש הסכמה בין העו"ד שלי וחברת הבטוח למנות רופאים מומחים מוסכמים וכרגע אני נמצא בהליך זה בבדיקת רופאים ממוחים (אורתופדיה ,ו-א.א.ג ).ממה שהבנתי שאם אוכר בהנחה ואוכר באחוז נכות בין 10 ל-19 אחוז ,אזיי חברת הבטוח תקזז את דמי הסכום אותו אני אמור לקבל מבטוח לאומי,וזאת לאחר וועדה רפואית (בכל מקרה אני אקבל את כל גובה הפיצוי ) .מה שכן בנוסף יש לי בטוח פרטי של קבלת פיצוי חד פעמי בגין נכות מתאונה .נשאלות השאלות: -האם חברת הביטוח מהבטוח הפרטי תשלם לי את הפיצוי החד פעמי בהתאם לגובה אחוזי הנכות ,או שסכום הפיצוי גם ייחשב מגובה הפיצוי אותו אני אמור לקבל מהתאונה +בטוח לאומי -האם יש לי חובת חוק או אחרת ליידע את חברת הבטוח מהתאונה/עו"ד שיש לי בטוח פרטי או שאין לזה קשר ואין לי שום חובה כזו ,וזהו משהו פרטי עליו שילמתי פרמייה,ואת התביעה לפיצוי הנוסף מהבטוח הפרטי אוכל לדרוש עצמאית לאחר מכן. -האם חברת הבטווח מהבטוח הפרטי מכירה בקביעה של הרופא המומחה לגבי אחוזי הנכות או לחילופין בוועדה רפואית של בטוח לאומי ,או שהם ימנו מצידם רופאים מומחים חדשים

עו"ד שלמה הרדי

רוני שלום יש כמובן לבדוק את תנאי הפוליסה בביטוח הפרטי אותו ערכת ושם מצוייה התשובה לשאלותיך, עם זאת אענה באופן עקרוני: ביטוח פרטי- בהנחה שמכסה את התאונה אותה עברת מקנה לך פיצוי נפרד. בדרך כלל בפוליסות הסטנדרטיות קביעת אחוזי הנכות הינה על פי מומחה החברה. עם זאת אתה רשאי לצרף חוות דעת מטעמך ו/או קביעה משפטית של אחוזי נכות - ככל והיא נוחה לך ויתכן כי תהא הסכמה על גבה אחוזי הנכות. בברכה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אחוזי נכות