הגדלת קצבת נכות ותביעת הביטוח הלאומי על זכויות שהגיעו לי לפני 20 שנה
בס"ד לפני יותר מ20 שנה הוכרתי ע"י ביטוח לאומי ב20% נכות רטרואקטיבית בגלל אירוע שקרה בעבודה,שלווה בהטרדה מינית קשה.לא תבעתי!!! ב5 השנים האחרונות.פניתי לביטוח לאומי להחמרה.ולפני כשנתיים הוכרתי ב100% נכות +שיקום+ניידות.שמתוכם נפשי 40% (מאחר וחליתי בדיכאון קשה).כמו כן ביטוח לאומי הכיר בפיברומיאלגיה שממנה אני סובלת.והכניס אותה באותה קטגוריה של אחוזים נפשיים.הרופא התייחס להטרדה וציין זאת בטופס הנכות. אני מעוניינת לדעת,אם ניתן לתבוע את ביטוח לאומי לפי הזכויות שהיו מגיעות לי,לפני 20 שנה?! את הנכות קיבלתי ללא יצוג עו"ד. אני חושבת שמגיע לי פיצויי ןמשכורת על כל תקופת המחלה(מאחר והדיכאון מנע מימני,לקבל את כל זכויותיי לאורך השנים) איבדתי את השנים הכי יפות בחיי! ילדיי-,שאחת הייתה לפני האירוע.השני נולד תוך כדי המחלה. אני חושבת שללא הפגיעה שהייתה לי והמסכת הנוראית שעברתי.היום היה יכול להיות ברשותי,רכוש רב ומשכורת גבוהה.ולא משכורת שבקושי מספיקה לקיומי. 3300 ש"ח ביטוח. 1300 ש"ח דיור. הודה לך מאד על כל התייחסות
ליאת שלום משאלתך ברור כי מדובר במצב עובדתי מורכב, אך אנסה להשיב בכל זאת. בהנחה כי ה- 100% נכות נקבעו לך במסגרת נכות כללית, נראה שאת מקבלת את המקסימום שניתן. הביטוח הלאומי משלם רק את הסכומים שקבועים בחוק שהוא מחוייב לשלם, והוא לא מפצה לפי הנזקים שנגרמו בפועל. לא קיים תשלום גימלת נכות כללית רטרואקטיבי עבור 20 שנה, אלא לכל היותר 15 חודשים אחורה מיום הגשת התביעה.