אכ"ע בגלל מחלה כרונית שבגללה איני יכולה לעבוד
שלום, אני עובדת בהיטק ומבוטחת בביטוח מנהלים ויש לי סעיף המדבר על אובדן כשר עבודה. בחודשיים האחרונים הותקפתי במחלה כרונית שבגללה איני יכולה לעבוד ולכן נצלתי את כל ימי המחלה+חופשה וכרגע אני בחופשה ללא תשלום. הייתי אצל רופא תעסוקתי והוא המליץ לי לשבת בבית עוד שלושה חודשים ואחר כך לעבוד בשישים אחוזי משרה. האם בסוף תקופת ההמתנה של שלושה חודשים אזדכה ב75% ממשכורתי החודשית למרות שהמחלה היא כרונית ולא התגלתה רק עכשיו, האם ההחרגה תמנע את קבלתי בזיכוי? האם המשמעות של תקופת ההמתנה של שלושה חודשים היא 90 יום קלנדריים? כי אם כן, מדובר ביותר משלושה חודשים לפי הגדרת חודש. האם ממקום העבודה חייבים לקבל את המלצת הרופא הארגוני להורדה בהקיפי המשרה?
מוניקה שלום השאלה היא מתי התגלתה המחלה הכרונית. אם המחלה היתה ידועה בעת עריכת הפוליסה יתכן שהוחרגה מהפוליסה, ואז הפוליסה אינה חלה עליה. על מנת לדעת האם המחלה הוחרגה מהפוליסה יש לעיין בפוליסה ובנספחיה. אורך תקופת המתנה הינו נתון משתנה בין פוליסה לפוליסה, ויש לעיין בפוליסה שלך על מנת לנסות להעריך ממתי יתכן שאת זכאית לתשלום. גם לגבי הגדרת חודש רצוי לבדוק מה אומרת הפוליסה הספציפית שלך. במידה ויש שאלות נוספות אני מציע שתפני אליי טלפונית.