אחוזי נכות בגין אובדן שמיעה
אני בת 40 ויש לי ליקוי שמיעה חמור ואסימטרי בשתי האוזניים שמחמיר בהדרגה עבר מעל 15 שנה והיד עוד נטויה.באחת אני חרשת לחלוטין ובשנייה סף 48 ,בנוסף ישנו טינטון קבוע ותת פעילות בבלוטת תריס. על כל אלו ביטוח לאומי קבע נכות רפואית של 65% לצמיתות אך לא אובדן כושר עבודה כנראה מכוון שאני משתכרת 4800 כולל נסיעות.(לא נימקו את תשובתם בקביעה שקיבלתי אז אני משערת). מה קובע את ה% לאובדן כושר עבודה? מה צריך להיות סף שכר על מנת לקבל קיצבה? במידה ואחליט על שתל שבלולי האם אני עלולה לאבד את % הנכות שנקבעו לי? הדאגה הגדולה שלי שלבסוף אזדקק לשתל בשתי האוזניים ואז ביטוח לאומי (שכרגע לא נותן לי כלום מעבר ל%נכות)יכול להחליט שבגין השתלים אני "שומעת" ולשלול גם את מה שיש.
שושי שלום הקריטריונים בקביעת דרגת אי-הכושר הינם מידת ההשפעה של הליקוי על כושרו של הנכה לעבוד ולהשתכר, מידת יכולתו של הנפגע לחזור לעבודתו, מידת יכולתו לעבוד בעבודה אחרת ומידת יכולתו ללמוד מקצוע חדש שיתאים להשכלתו ולמצבו הגופני והבריאותי. על מנת לדעת מה סף השכר לצורך קבלת קצבה יש לדעת פרטים שונים עלייך, בלעדיהם לא ניתן לעשות חישוב. לשאלתך לעניין השתל השבלולי, יש להיוועץ עם מומחה א.א.ג אשר בקיא בתקנות הנכות, ואשר יידע להאריך האם נכותך עתידה לפחות ובאיזה שיעור.