פיצוי וימי ההיעדרות אחרי תאונת עבודה
שלום, עברתי תאונת עבודה שהוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי , לעניין תשלום ימי ההיעדרות. עקב התאונה נגרמה לי פריצת דיסק . השאלות- א. עברתי בדיקת MRI ונאלצתי לשלם עבורה מכיסי עקב כך שקופת חולים סירבה לממן את הבדיקה. ממי (אם בכלל ) אוכל לבקש את ההוצאה הזו ששילמתי. ב. האם אני זכאי לפיצוי כלשהוא עקב פריצת הדיסק שנגרמה לי בתאונה. בברכה
סגיר שלום יש חשיבות למלוא הרקע העובדתי, דבר שלא מופיע בשאלתך. למשל, האם נצפתה פריצת הדיסק גם ב- CT ובעצם ה- MRI היה מיותר. בהנחה שבדיעבד מסתבר שהיתה הצדקה רפואית לביצוע הבדיקה והיא הניבה ממצאים שלא היו מתבררים בלעדיה, עליך לפנות לביטוח הלאומי עם הקבלה בדבר עלות הבדיקה ועם פיענוח הבדיקה ולדרוש כיסוי הוצאות הבדיקה. לעניין זכאות לפיצוי, בהיבט של הביטוח הלאומי, יש לפנות בתביעה לדרגת נכות על מנת שתיקבע לך ועדה רפואית אשר תדון בשיעור הנכות שנגרם לך. במידה ותיקבע נכות קבועה בשיעור של 9-19% תהיה זכאי למענק חד פעמי. במידה ותיקבע נכות בשיעור 20% ומעלה תהיה זכאי לגימלה חודשית. אם התאונה ארעה בנסיבות בהן ניתן לטעון לרשלנות של המעביד שבגללה נגרמה התאונה והפציעה ניתן לתבוע את המעביד על נזקי עבר ועל נזקים שעוד ייגרמו לך בעתיד וכן על כאב וסבל.