כמה זמן אמור לקחת התהליך של הוצאת אזרחות הונגרית?
שלום, סבא שלי זכרונו לברכה נולד בעיירה/כפר בהונגריה שאת שמו אני אכן יודע. לצערי לא הכרתי אותו, הוא יליד 1927 ועלה ארצה לפני 1957 . אין לי מסמכים לצערי כי הם נאבדו. לאבי אין אזרחות הונגרית . אשמח לדעת אם אני זכאי לאזרחות הונגרית ? ואם כן כמה זמן אמור לקחת התהליך, בקצרה על התהליך , וכמה בערך זה יעלה? וגם שמעתי שאם יש זכאות לאזרחות אפשר לעשות זאת ללא ידיעת השפה ההונגרית לפני גיל 18 , האם זה תקף במקרה הנ״ל? אשמח למענה, נדב.
נדב שלום אם סבא נולד בכפר שהוא בתחומה של הונגריה של היום, אתה זכאי לאזרחות הונגרית ובמקרה כזה אתה לא צריך לדעת הונגרית. אם אין מסמכים אך יודעים את פרטיו של סבא ז"ל, אפשר להביא את המסמכים מהונגריה ללא קושי.אם הוא נולד בכפר שהוא נמצא היום מחוץ לגבולות הונגריה, אתה תהיה חייב לדעת הונגרית. אם אתה מתחת לגיל 18, מספיק שאביך יודע את השפה ואתה תוכל להגיש איתו את בקשתך מבלי שאתה תצטרך ללמוד. התהליך לוקח כשנה ולגבי עלויות - הן משתנות, תלוי במי אתה נעזר להגיש את הבקשה. בכל אופןן מומלץ להיעזר באיש מקצוע בעל ותק ונסיון בתחום. בהצלחה!
כלומר אם הוא נולד בכפר שבתוך תחומי הונגריה של היום גם מעל גיל 18 לא צריך לדעת את השפה או שרק מתחת לגיל 18?
במצב כזה אתה בכל מקרה לא צריך לדעת הונגרית
שאלות נפוצות:
רון אברהם
משה פרנק
עדי מירב
ליאור