דניאל

חידוש דרכון לבן 14 שלא דובר הונגרית

שלום, אני ובני התאזרחנו יחד כאשר היה קטן, ורק אני נדרשתי לידיעת השפה ההונגרית בעת ההתאזרחות. כיום, אני דובר ברמה בינונית ואילו בני לא דובר את השפה. הוא בן 14 וצריך לחדש דרכון. האם ידרשו ממנו לדבר הונגרית? למרות שלא נדרש לכך מפאת גילו בעת ההתאזרחות? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

לא ידרשו ממנו לדבר הונגרית היות וכשקיבל את האזרחות היה מתחת לגיל 14. אולם כשתיגשו לשגרירות לחדש דרכון עבורו שני ההורים נדרשים ללוותו ולחתום עבורו, ואליך ייפנו בהונגרית ואתה תצטרך לענות בהונגרית. זה לא מבחן חדש, אבל אם ייראו שההונגרית שלך לא מספקת, עשוים לבקש לחזור במועד אחר. ממליצה לרענן שפה והוראות ספציפיות הנודעות להליך חידוש - בהונגרית - אם תרצה סיוע, אוכל לעזור.