אשר לב

תשלום מס שבח ומס קניה כשקיימת דירה מירושה

שלום שאלה עקרונית אם אחד מבני הזוג יורש דירה שרשומה רק על שמו בטאבו אזי אם בני הזוג רוצים לרכוש או לקנות דירה האם זו תחשב דירתם היחידה או מכיוון שלאחד מבני הזוג יש דירה מירושה זה לא יחשב דירתם היחידה עם כל המשמעויות של תשלום מס שבח ומס רכישה. לדוגמא ברשותי דירה שקיבלתי בירושה שרשומה כולה על שמי בלבד בטאבו. כמו כן ברשותי דירה שרשומה על שמי ועל שם אישתי. 1. אם נרצה למכור את הדירה המשותפת האם נצטרך לשלם מס שבח מכיוון שזה לא דירה יחידה למרות שהדירה השניה מירושה רשומה רק על שמי 2. בהנחה שמכרנו את הדירה המשותפת שעל שמי ושם אישתי , ואנחנו נקנה דירה חדשה האם נצטרך לשלם מס רכישה של 8 אחוז מכיוון שזו תהיה דירה שניה תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיתי בוטובול

דירה בירושה אינה נחשבת לעסקה במקרקעין כל עוד ההעברה נעשית על פי דין. תהיה פטור במכירת דירת המגורים המזכה כל עוד הדירה הנוספת התקבלה בירושה, וחלקך בה לא עולה על 50% או שהדירה הנוספת התקבלה בירושה וחלקך בה עולה על 50%, ניתן לקבל פטור במכירת הדירה המזכה בהתקיים תנאים שבחוק: היורש הוא בן/בת זוג של המוריש, או ילד/ה או נכד/ה של המוריש או בן/בת הזוג שלהם. בעת פטירתו היה המוריש בעלה של דירת מגורים אחת בלבד Gitaylaw@gmail.com מוזמן לפנות