חסימת כרטיס אשראי שלא בצדק, עיכוב מוגזם בשיחה חוזרת מהחברה ועיכוב שחרור חסימת הכרטיס
ביום שישי ניסיתי לבצע רכישה באינטרנט של כרטיס טיסה, על סכום של כ-3,000 ש''ח. כשבדקתי את יתרת האשראי באפליקציית הבנק כנראה שלא הופיעו עסקאות אחרונות שביצעתי בכרטיס והיה מוצג שבמסגרת פנויה, כשביצעתי את הרכישה קיבלתי הודעה שהמסגרת לא מספיקה מהאתר בו בוצע הנסיון לרכישה, כלומר התשלום לא אושר. מיד אחר כך קיבלתי הודעה שזוהתה פעילות חריגה בכרטיס שלי, ואם זה אני שעשיתי אותה אין צורך לבצע פעולות נוספות. לא עשיתי כלום, כמצוייו בהודעה, וכעבור כשתי דקות קיבלתי הודעה נוספת מחברת 'קאל' שהכרטיס שלי נחסם ושעליי להתקשר למספר טלפון שנמסר שם בהודעה. ביום שישי, כשהתקשרתי למוקד, נציגה בשם מירי אמרה לי שאין מה לעשות עד יום ראשון, ושיחזור אליי מישהו ממחלקת בטחון ביום ראשון כי כולם בבית לסוף השבוע (כשאני בכלל בקיבוץ בצפון הארץ, לא בבית שלי, מחכה לגיוס מילואים כדי לשמור על הישובים בגבול הצפון). יום ראשון הגיע, עד שעה 14:00 לא חזרו אליי, אז התקשרתי שוב לאותו מספר טלפון מההודעה. אחרי המתנה של כמה דקות השארתי פרטים לחזרה, חזרה אליי נציגה אחרת (מיה) ממש בשעה האחרונה כדי להגיד לי בדיוק את אותו הדבר שאמרה לי הנציגה הקודמת ביום שישי (מירי). שורה תחתונה, הכרטיס אשראי שלי חסום כבר שלושה ימים מלאים (וימשיך להיות עד מחר בבוקר לפחות, תלוי מתי יחזרו אליי מחר, אם בכלל) בגלל מעגלי אבטחה מוגזמים ומיותרים של חברת האשראי על כרטיס אשראי עם מסגרת של 5,000 ש''ח בלבד ועם כמעט 20,000 ש''ח בעובר ושב של החשבון. הכל מתועד בצילומים מסך ויש גם הקלטה (עם אישור מוקלט בע''פ של הנציגה להקלטה) של שיחת הטלפון עם הנציגה האחרונה מהשיחה שנערכה היום, מיה. אשמח לקבל תשובה בנושא ולדעת אם יש משהו שאני יכול לעשות. אני מרגיש שנגרם לי עוול גדול, עיכוב כלכלי ופגיעה בהתנהלות השוטפת שלי ובשמי הטוב (מה גם שמדובר בחשבון ותיק של שנים ארוכות ובלי בעיות עקרוניות ועמוקות בחשבון במהלך השנים).
שאלות נפוצות:
לי שושן