שלמה ד

ויתור על אזרחות ישראלית להמשך חיים בארץ במעמד של נתין זר

אני בן 52 יליד הארץ, מעוניין לוותר על אזרחות ישראלית ולהמשיך לחיות בארץ במעמד של לא אזרח לא תושב קבע - האפשרי הדבר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דלר יוסופוב

שלמה ד, שלום. על פי חוק האזרחות, תושב חוץ יכול להגיש בקשה לויתור על אזרחות ישראלית. כלומר, התנאי הוא שאתה מתגורר מחוץ לארץ לפחות 3 שנים. כמו כן, ניתן להגיש בקשה לויתור על אזרחות לרשות האוכלוסין, אם אתה מהגר למדינה זרה. לא ניתן לותר על אזרחות ישראל אם אתה לא רוכש אזרחות זרה וממשיך להיות תושב ישראל.