לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רלי

שלום

יש לי 2 שאלות בבקשה: 1. בדקתי שם דומיין באינטרנט באחד האתרים והתברר שהוא פנוי .איך אני יכולה לדעת אם דומיין הוא חוקי?איפה אני מבררת? 2. שילמתי לבונה אתרים מחצית הסכום על החשבון שיקים לי אתר מכירות לעיצובים שלי ועוד...התשלום שסיכמתי איתו כולל הכל כלומר אתר דומיין ואחסון לשנה ואחרי שנה כל חודש סכום לאחסון. הוא ביקש ממני לתת לו שם דומיין ולשלוח את השם לאימל שלו.. רק אחרי ששילמתי לו התברר לי שעדיף שאת שם הדומיין ואת האחסון עדיף שאני יקנה וגם שיתן לי את מערכת הניהול שאם בעתיד אני לא ירצה להיות קשורה אליו לא תהייה לי בעיה. מה אני יכולה לעשות עכשיו אם הוא לא יסכים שאני יקנה דומיין ואחסון לבד .אם לא עברו 14 יום אני יוכל לבטל עיסקה ולקבל את הכסף חזרה?(גם אם סיכמתי איתו שהוא קונה את הדומיין והאחסון?)

עו"ד אמיר פלמרי

שלום רלי, בעניין שם הדומיין, לא ברור לי למה התכוונת בעניין חוקי, אולם קיימת אפשרות ששם הדומיין אותו רכשת עלול להפר סימן מסחר רשום. לדוגמא במידה ורכשת דומיין בשם Armani והינך מתכוונת למכור דרך האתר בגדים ושאר מוצרי אופנה, את עלולה להיתבע בשל הפרת סימן מסחר. ניתן לברר אצל רשם סימני המסחר אם שם הדומיין אותו את מתכוונת לרכוש מפר סימן מסחר או אצל כל עו"ד העוסק בתחום הקניין הרוחני. בעניין שאלתך השנייה, האם חתמתם על חוזה? הזמנת עבודה? יש לפעול על פי התנאים עליכם חתמתם/סיכמתם. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות