היכן מקומם של תנאי המכרז באתר
עו"ד אמיר פלמרי שלום רב, אני מקימה במים אלו אתר אינטרנט העוסק באינדקס בעלי מקצוע. לאתר יש שני אופני רווח כלכליים. אחד - לאחר עיון באינדקס המשתמש שולח את פרטיו ישירות לבעל המקצוע (ליד), השני - המשתמש משאיר את פרטיו לאתר שיעזרו לו בחיפוש בעל המקצוע, פרטים אלו עוברים למכרז בין בעלי המקצוע ע״י המערכת הפנימית באתר. שאלתי היא היכן עליי להכניס את תנאי המכרז? בחוזה ההתקשרות מול המזמין (בעל המקצוע) או שמא במערכת הפנימית באתר כתנאי להשתתפות במכרז. אישור זה ישמש לפעמים הבאות (מן אישור חד פעמי ). יש לציין, על מנת שמשתמשי האתר ישאירו פרטים הם מחוייבים להסכים לתנאי שימוש האתר. תשובתך חשובה לי מאוד תודה רבה!!!
ריטה שלום, ראשית אתייחס לחוק הגנת הפרטיות, אומנם הנושא לא מוזכר בשאלתך אך יש לעניין חשיבות רבה. שימי לב שבכפוף לחוק, במידה ורשומים באתר שלך מעל 10,000 נרשמים, חובה עליך להגיש בקשה לרישום מאגר המידע. כמו כן, יהא עלייך להתאים את האתר ואת ניהול מאגר המידע כמתחייב בחוק. אני ממליץ לקרוא בעיון את החוק ולוודא שאת פועלת בהתאם לאמור בו. לשאלתך, קצת קשה להבין אם בתנאי השימוש יש, בין היתר, הסכמה/הבנה של הנרשמים לקיומו של מכרז. על פניו נראה לי יותר נכון להכניס את תנאי המכרז בחוזה ההתקשרות מול בעלי המקצוע אולם, יש לקרוא בעיון את תנאי השימוש ובכלל לקבל יותר פרטים על מנת לספק תשובה מדויקת. מומלץ להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד לפני העלייה לאויר. שימי לב כי מי שמטפל/מנהל מאגר מידע שלא בכפוף לחוק עלול לשאת באחריות פלילית. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,