לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איתי קורן

מישהו קנה דומיין עם השם שלי והעתיק את האתר שלי

אם מישהו קנה דומיין עם השם שלי רק עם סיומת Bizz והעתיק פחות או יותר את האתר שלי (הוא עשה כמה שינויים די מינוריים). האם אני יכול לתבוע אותו? ובאיזה עילות? תודה

עו"ד אמיר פלמרי

איתי שלום, יש צורך בקבלת פרטים נוספים על מנת לקבוע אם ניתן לתבוע ובאיזה עילות. לדוגמא, במידה ובנוסף על שם הדומיין רשמת גם סימן מסחר ובהנחה שהאתר שלו עוסק בתחום שלך, קיימת אפשרות לתבוע על הפרת סימן המסחר. כמו כן, לטענתך הוא העתיק חלקים מהאתר שלך, מה הועתק? אם הועתקו אלמנטים גרפיים/ספרותיים אשר יכולים להיקרא בלשון חוק זכויות יוצרים כ"יצירות אמנותיות" אזי קיימת אפשרות לתביעה בגין הפרה של זכות יוצרים. האם רשום פטנט על אלמנטים טכנולוגיים באתר שלך? במידה וכן אזי קיימת אפשרות נוספת לתביעה בגין הפרת הפטנט. כמו כן, סעיף 1 לחוק עוולות מסחריות קובע כי לא יגרום עוסק לכך שנכס שהוא מוכר או שירות שהוא נותן, ייחשבו בטעות כנכס או כשירות של עוסק אחר או כנכס או כשירות שיש להם קשר לעוסק אחר. במקרה כזה קיימת אפשרות לתביעה בגין "גניבת עין". כאמור, יש לבחון את המקרה לגופו של עניין בכדי לקבוע באיזו עילה ניתן לתבוע, אם בכלל. מומלץ לפנות לעו"ד לקבלת יעוץ פרטני. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות