דיני אינטרנט - שימוש בחייכן בשורת קוד פשוטה
שלום, רציתי לברר לגבי נושא מסוים. הייתי רשום באתר הכרות כלשהו, במסגרת החברות, גיליתי שע"י שליחת חייכן עם שורת קוד פשוטה בחייכן, אני מצליח לראות את התמונות הפרטיות של הצד השני וגם את כתובת המייל, האם שימוש בחייכן זה נחשב עבירה על החוק? בנוסף רציתי לדעת, האם במידה והצד של מפעילי האתר הגיע לפרטי האישים מבלי שציינתי אותם אי פעם באתר(טלפון, כתובת, עיסוק וכו') ללא צו ולאחר שלושה ימים של סוף שבוע ויצר איתי קשר ואיים בתביעה והגשת תלונה במשטרה במידה ולא אשלם סכום מסוים, האם זה חוקי? בשיחת טלפון מבעלי האתר הוא ביקש פיצוי של 50,000 ש"ח ואמר שיש מקום למו"מ איך עליי להתמודד עם הנושא?
הראל שלום, הרבה פרטים חסרים פה. לא ברור מהי שורת הקוד ששלחת, איזה פרטים אספת על המשתמשים (אם בכלל) מה עשית עם הפרטים האלה ועוד. רצוי שתפנה בהקדם לעו"ד על מנת שינחה אותך איך להתקדם בעניין. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,
הפונקציה היא לא שלי אלא של מפתחי האתר, אני רק ביצעתי קריאה אליה ב ONLOAD של התמונה. הדבר נעשה אך ורק לוודא שמדובר בפרופיל לא מזוייף(האתר מלא בכאלה) כך שלא בוצע דבר עם התמונות והמיילים(לא שמרתי אותם ובטח ובטח שלא עשיתי משהו אחר אתם)