הפרת זכויות יוצרים של תמונות
היי... יש לי שאלה לגבי שימוש בתמונות והפרת זכויות יוצרים: אתרים דוגמת פליקר (https://www.flickr.com/creativecommons/) מציעים לגולשים תמונות חינמיות תחת כל מיני סוגי רישיונות, כל רישיון וההגבלות שלו. התמונות מן הסתם מועלות לאתרים ע"י גולשים אחרים ומן הסתם לבעלי האתר אין שליטה על התכנים שמועלים אליו. הבעיה נוצרת כאשר אדם מעלה תמונה לאתר שאין לו זכויות יוצרים בתמונה. אני, שמעוניין להשתמש בתמונה ולשתף אותה חושב בטעות שמי שהעלה את התמונה לאתר הוא גם בעל זכויות היוצרים בתמונה למרות שבמקרה כזה הדבר אינו נכון ולמעשה אני חשוף לתביעות. השאלה שלי היא: - האם במקרה כזה, בכדי להיות מוגן מתביעות לגבי התמונה מספיק שאקבל תשובה בכתב (במייל או בהודעה פרטית) מהאדם שהעלה את התמונה לאתר שבה הוא מאשר שהוא אכן בעל זכויות היוצרים על התמונה ושהוא מאשר שימוש/שיתוף בתמונה לפי תנאי הרישיון? האם תשובה כזאת מגינה עלי גם אם אותו אדם למעשה שיקר והוא אינו בעל זכויות היוצרים בתמונה?
אסי שלום, כעיקרון, תמונה מוגנת בזכויות יוצרים ולפיכך כל שימוש בתמונה חייב להיעשות בכפוף לאישור בעל הזכויות. בנסיבות שתיארת, במידה וקיבלת אישור שיקרי תוכל לטעון שהשימוש בתמונה בוצע בתום לב. אולם, לא מובטח שטענה זו תתקבל ולכן יש צורך לנקוט בזהירות יתרה לפני השימוש ובכל מקרה יש לבחון כל מקרה באופן פרטני. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,