לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תום

האם יצירת קשר ב Whatsapp באופן אישי נחשבת כספאם?

שלום, אני מעוניין לשווק אתר חדש שבניתי, ורציתי לשאול האם מותר לי לשלוח לאנשים שאני לא מכיר הודעה אישית ב whatsapp על מנת להגביר חשיפה. עבור הקהל שעליו אני מדבר, האתר חינמי לגמריי ואני לא מוכר להם שום דבר שהם צריכים לשלם עליו. דוגמא להמחשה - נניח שהאתר שלי היה מציע למכור שירותים כמו בפייבר, אז אם הייתי מוצא את מספרי הטלפון שלהם ושולח להם הודעה ב whatsapp: "שלום אמיר, ראיתי שאתה משווק שירות לסריגת גרביים באזור תל אביב, האם תהיה מעוניין לבצע את זה גם באתר X בחינם ללא שום עלות?". הסיבה להתלבטות שלי היא - אני אמנם שולח ידנית את ההודעות ב whatsapp והן אישיות, ובעצם גם לא מוכרות שום שירות בתשלום. אבל עדיין, אני לא בטוח שאני יודע להגיד האם זה נחשב לספאם או לא? תודה רבה.

עו"ד אמיר פלמרי

תום שלום, ראשית, אני מתנצל על האיחור בתשובה, שהיתי בחו"ל. שאלה טובה, סעיף 30(ב) לחוק הספאם קובע, בין היתר, כי "לא ישגר מפרסם דבר פרסומת באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען, בכתב". כלומר, במידה והנמענים לא אישרו מראש ובכתב את קבלת דבר הפרסומת (גם אם הן אינן מוכרות שירות בתשלום), הוראות חוק הספאם בהחלט עלולות לחול על הודעות ה- whatsapp. מומלץ לפנות לעו"ד לשם קבלת יעוץ מפורט בעניין חוק הספאם וכיצד ניתן להעביר חומר פרסומי ולעמוד בדרישות החוק. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

תום

תודה רבה על התגובה. האם זה ייחשב כהודעת ספאם במידה ואני מציע שירות חינמי לגמרי, כלומר אני לא מוכר לאותם אנשים שום דבר? תודה רבה, תום.

עו"ד אמיר פלמרי

תום שלום, דבר פרסומת מוגדר באופן רחב יחסית בחוק. לידיעתך, קיימת פסיקה אשר קובעת כי משלוח ברכה גם כן יכול להיחשב כספאם. במידה והמסר שאתה מפיץ מעודד שימוש בשירות כלשהו, אף אם הוא חינם, הוא עלול להיחשב כספאם. אני ממליץ לקרוא בעיון את חוק הספאם על מנת להבין כיצד ניתן להעביר חומר פרסומי/שיווקי ועדיין לעמוד בדרישות החוק. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות