לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורי

האם מותר ? מה החוק במקרה כזה?

שלום רב, להלן מקרה. אני רופא שיניים ומנהל פורום בתחום זה באתר שלא בבעלותי בתחום רפואת השיניים. באחת התגובות בפורום אותו אני מנהל, מישהו שם תגובה עם קישור לכתבה של רופא שיניים אחר כשבאותה הכתבה גם יש קישור לאתר הישיר של רופא השיניים הנ"ל. האם מותר לו לשים תגובה עם קישור ? מה החוק בנוגע לזה ? מחכה לתשובה, בתודה אורי.

מנהל הפורום

אורי שלום, כעיקרון, הכתבה שייכת ליוצר הכתבה וכל שימוש/פרסום של הכתבה חייב להתבצע בהרשאתו בלבד. בנוסף, כדאי לבדוק את מדיניות כללי ההשתתפות בפורום. לדוגמא, האם הפורום מאפשר פרסום שמות של רופאים (במישרין או בעקיפין)? אני מניח שכמנהל הפורום אתה יכול להפעיל שיקול דעת ואם לדעתך תגובה כלשהיא חורגת מכללי השימוש הינך רשאי להורידה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

אורי

תודה על התשובה, השאלה שלי היא האם מותר לו לשים תגובה עם קישור לכתבה של רופא אחר (מתחרה שלי לצורך העניין) בפורום שאני מנהל.

מנהל הפורום

קשה לספק תשובה חד משמעית שכן חסרים פרטים. אני לא יודע באיזה אתר מדובר, יש לבדוק, בין היתר, האם תנאי השימוש באתר שאליו מקשרים אינם אוסרים על ביצוע קישור ללא הסכמת האתר מראש. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות