שימוש בדומיין אשר פג תוקפו
שאלה בנוגע לקניית דומיין אשר פג תוקפו: 1. האם מותר לכל אחד לקנות כל דומיין אשר פג תוקפו ? 2. במידה ושם הדומיין הינה שם של חברה/עסק/בן אדם פרטי, האם עדיין מותר לקנות את הדומיין ולעשות בו שימוש ? כל שימוש ? האם ישנם הגבלות ?
שלום אורי, 1. באופן טכני, כל אחד יכול לקנות דומיין. 2. במידה ושם הדומיין זהה לשם של חברה/עסק, עדיין תוכל לקנות את הדומיין, אולם במידה ויש סימן מסחר רשום (זהה לשם הדומיין) בעל הסימן הרשום יוכל להגיש תביעת הפרה בגין השימוש בדומיין. לפיכך, לפני קניית הדומיין רצוי לעשות בדיקה שאין סימן מסחר זהה. כמו כן, ישנה גם אפשרות שקיים סימן מסחר מוכר (כלומר הוא אינו רשום אך הוא מוכר בחוגי הציבור הנוגעים לעניין, או כתוצאה ממאמצי שיווק, לדוגמא: מקדונלד) ובמקרה הזה גם כן קיים חשש להפרה עקב שימוש בדומיין. אני מקווה שהעניין מובן. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
תודה רבה על תשובתך. אז במידה ואין סימן מסחר ואין סימן מסחר מוכר, מותר לקנות ? אגב, איפה אני יכול לבדוק אם קיים סימן מסחר ? להלן עוד שאלה ודוגמאות: נגיד יש מישהו שקוראים לו דני והוא אינסטלטור והוא קנה את הדומיין daninstelator.co.il, אחרי שנה הדומיין פג תוקף, האם מותר לי לקנות את הדומיין ולהקים עליו אתר של אינסטלטור ? (במידה ואין שם מסחר) כמו כן, נניח ויש עסק שקוראים לו DUDU DOGS ׁ(נניח עסק לאילוף כלבים), והדומיין שלו הוא DUDUDOGS.CO.IL והדומיין פג תוקף, האם מותר לי לקנות את הדומיין ולהרים עליו אתר של אילוף כלבים ? (במידה ואין סימן מסחר ולא סימן מוכר כמובן) מצפה לתשובתך ותודה מראש, אורי. בנוסף - איפה אני יכול לקרוא את החוק בנוגע לזה ? יש מקום שזה רשום ? איגוד האינטרנט אולי ?
אורי שלום, כפי שציינתי, כל אחד יכול לקנות דומיין, השאלה היא השימוש. הדוגמאות שנתת עוסקות, בין היתר, בגניבת עין. במידה ואתה קונה דומיין (שלא חודש מסיבה כזו או אחרת) של עסק קיים ואתה נותן דרכו את אותם השירותים שהעניק הבעלים הקודמים של הדומיין בהתבסס על המוניטין שלו, אתה עלול להיתבע בגין גניבת עין. סעיף 1 לחוק עוולות מסחריות קובע כי לא יגרום עוסק לכך שנכס שהוא מוכר או שירות שהוא נותן, ייחשבו בטעות כנכס או כשירות של עוסק אחר או כנכס או כשירות שיש להם קשר לעוסק אחר. רצוי לקרוא את פקודת סימני המסחר, חוק עוולות מסחריות בכלל וגניבת עין בפרט. לעניין סימני המסחר, אתה יכול לעשות חיפוש במאגר סימני המסחר של משרד המשפטים, להלן הלינק: http://www.trademarks.justice.gov.il/TradeMarksWebSiteUI/TrademarksSearch/TrademarksSearch.aspx המאגר הנ"ל מתייחס לסימני מסחר הרשומים בישראל בלבד (מומלץ לבצע חיפוש דרך עורך דין אשר יידע לבצע חיפוש מדוייק). כמו כן, מומלץ ביותר, לפני עלייה לאויר, לפנות לעורך דין אשר בקיא בתחום על מנת לקבל ייעוץ פרטני בהתאם למקרה שלך. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא