לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לירן

אפליקציה עם דמות מפורסמת

שלום רב, אני מייצר אפליקציית משחק הנושאת רווחים עבורי ובה יש דמות של מפורסם. אינני מזכיר את שמו המפורש של אותו מפורסם, אך ברור לכל המשתמשים במי מדובר. שאלותי הן: 1. האם מותר להשתמש בקריקטורה מלאה (אף פרט אינו צילום של הדמות אלא הכל ציור, הקריקטורה מעשי ידי) בלי שיוכלו לתבוע אותי? 2. האם מותר להשתמש בתמונה של הראש של המפורסם ולצייר קריקטורה לגוף, בלי שיוכלו לתבוע אותי? 3. מהו בעצם הגבול המשפטי של שימוש בדמות מפורסמת באפליקציה? תודה, לירן.

עו"ד אמיר פלמרי

לירן שלום, צילום או תמונה הינם יצירה המוגנת בזכות יוצרים ולפיכך במידה והינך משתמש בתמונה של הראש ללא אישור הבעלים של התמונה אתה מסתכן בהפרת זכות יוצרים. לעניין הקריקטורה, במידה והקריקטורה מתבססת או מועתקת מתמונה או איור של אותו מפורסם קיים חשש להפרת זכות יוצרים מהסיבה המוזכרת למעלה. כמו כן, במידה והקריקטורה פוגענית, זולה וכיו"ב קיים חשש לפגיעה בזכויות אחרות עליהן אף אפשר להיתבע, בין היתר, בגין הוצאת דיבה. יש לבדוק לגופו של עניין את האיורים בהם אתה עומד להשתמש ומומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום לפניי שהאפליקציה עולה לאויר. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

לירן

שוב שלום ותודה רבה על התגובה המהירה, הקריקטורה המלאה, כפי שציינתי, היא פרי ידי. היא פשוט מציגה את הדמות, ללא כל נסיון להעליב או לפגוע בה. אשמח לקבל המלצה על עו״ד שמתעסק בתחום וניתן להתייעץ איתו. תודה.

מנהל הפורום

שלום לירן, אנו נשמח לעזור לך. ניתן ליצור קשר עם משרדנו דרך פרטי ההתקשרות המופיעים למעלה. לחילופין ניתן ליצור קשר עם כל משרד אחר העוסק בקניין רוחני, אינני יכול להמליץ על מישהו ספציפי. בברכה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות