התחזות/שם בדוי בצ'אט של מוקד שירות
שלום רב, בעניין התחזות בצ׳אט התכתבתי בצ׳אט של מוקד שירות ,צריך להכניס שם,טלפןן וסוג הפונה. הייתי צריכה הכוונה כיצד להגיש טופס מסויים. מוקדנית ענתה לי שלא לעניין הייתה חסרת סבלנות ולא קיבלתי את ההכוונה והשירות שהיו נחוצים לי להגשת הטפסים על כן קיוויתי שאם אפנה שוב בצ׳אט בשם אחר ארגיש נח לשאול שוב את אותה השאלה. וגם קיוויתי שתענה לי מוקדנית צ׳אט אחרת אך מכיוון שחששתי שזו תהיה אותה אחת העדפתי להשתמש בשם אחר והשתמשתי בשם של חברה שלי שזה השם הראשון שעלה לי לראש אלא שגם הפעם אותה המוקדנית לא נתנה מענה ראוי וביקשתי שיחת מנהל והיא אמרה שלא ניתן לקבל מנהל בצ׳אט. מסתבר שאותה חברה שהשתמשתי בשמה עבדה שם לפני כמה שנים אז כנראה סיפרו לה על שיחת הצאט ולא הבינו למה שהיא תבקש מנהל ותעשה שיחה כזו אחרי שעבדה שם כי חשבו שזו היא דיברה בצ׳אט.היא שאלה אותי ואמרתי לה שדיברתי בצ׳אט אך לא סיפרתי לה שאני זו שהשתמשה בשמה והיא רק אמרה להם שהיא לא דיברה איתם בצ׳אט. האם זה נחשב מעשה פלילי? האם עליי לדאוג שמע יכולים לעשות לי משהו? חשוב לי לחדד את שאלתי : במידה ואותה אחת שהשתמשתי בשמה שכרגע גם אינה מדברת איתי מחליטה כנקמה להגיש תלונה במשטרה האם יחשב כהתחזות פלילית? אדגיש גם שהיא לא עובדת במקום ובכל זאת סיפרו לה על השיחה על אף שהעובדים עצמם חתומים על סודיות ולא אמורים לספר לחבריהם על שיחות שהתנהלו במוקד אפילו אם נדמה להם שהאדם ששוחח איתם הוא מכר או חבר.. האם אני בעצמי רשאית להתלונן על עצם זה שהשיחות יוצאות אל מחוץ למוקד ולא נשמרות באופן דיסקרטי כפי שראוי?
שלום אלמונית, בעיקרון, על מנת לבדוק את מידת האחריות הפלילית שלך בעניין ההתחזות יש לבדוק את הכוונה, כלומר, האם היתה לך כוונה להונות בדרך כזו או אחרת באמצעות ההתחזות או לקבל דבר מה במרמה? במידה וכן, אזי תוכלי לשאת באחריות פלילית. אינני יודע לשם מה פנית למוקד לכן אינני יכול לקבוע מהי מידת האחריות שלך. בעניין הסודיות של עובדי המקום, שוב, אינני יודע באיזה מוקד מדובר, על מה חתומים עובדי המוקד וכו'. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,
שלום ותודה על התגובה. פנייתי למוקד השירות הייתה על מנת לקבל הכוונה כיצד להגיש טופס בקשה- זה שירות שכל פונה מכל סוג רשאי לקבל . פניתי בשם בדוי לאחר שכש פניתי בשמי האמיתי לא קיבלתי מענה שירותי וראוי על כן לא הרגשתי בנח לפנות שוב בשמי האמיתי כאשר היה לי ברור שאותה נציגה תענה לי - מאחר והגשת הטופס לא סבלה דיחוי והייתי חייבת לקבל הנחייה פניתי שוב למוקד ( בצ׳אט) והזדהיתי בשם הראשון שעלה לראשי. אלא שגם הפעם קיבלתי תשובה זהה . האם המתואר לעיל נחשב הונאה או קבלת דבר במרמה?