לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גליה

מעמד משפטי לניתוק קשר עם אמא ואחים

שלום, לאחר מערכת יחסים הרסנית ומורכבת עם אימי ואחיי, החלטתי לנתק קשר עימם. ברצוני לדעת האם יש מעמד משפטי? מסמך חוקי שביכולתי להוציא ולומר באופן רשמי שאינני חלק ממשפחתם ואינני רוצה בשום קשר, ירושה וכו'. האם אפשר להירשם באיזושהי צורה כחסרת משפחה במשרד הפנים? שלא יופיע שיש לי אחים או אם ?

עו"ד ניר פייטלוביץ

גליה שלום, ראשית צר לי לשמוע כי היחסים שלך עם משפתך הם יחסים הרסניים ומורכבים. למיטב ידיעתי אין כל אפשרות למחוק את נתוני משפחתך ואת הקשר שלכם במאגרים של משרד הפנים לעניין ירושה ישנה אפשרות לחתום על תצהיר הסתלקות מחלקך בעיזבון, אולם מסמך זה יעשה רק כאשר המוריש הולך לעולמו ואכן את זכאית לרשת חלק מעיזבונו עפ"י דין או עפ"י צוואה

גליה

האם ניתן להוציא מסך/ מכתב שבו אני מצהירה שאין לי חובות או קשרים כלכליים איתם? פשוט ישנם חיות מחמד משותפות שנשארו בבית המשפחה ואני רוצה להצהיר שאני מוותר על קשר ולכן על כל תשלומים עתידיים.ושאין לי אליהם חובות לבית או חובות אישיים. במשפחה הזו כבר יש סכסוכים כספיים ואני רוצה להימנע מבעיות מסוג זה בעתיד. איך עליי לפעול כאן ?

עו״ד ניר פייטלוביץ

גליה שוב שלום, יש אפשרות לערוך הסכם המצהיר כי אין לך חובות כלפיהם אם יתנגדו להסכם כזה תוכלי להגיש תביעה הצהרתית המצהירה כי אין לך כל חובות כלפיהם, אם יש חובות משותפים והם ירצו לתבוע אותך בעתיד תאלצי להתגונן בבית המשפט. חיות המחמד בדר"כ רשומות בעירייה על שם בעליהם אם החיות לא רשומות על שמך אין לך כל חבות כלפיהם.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סכסוכים במשפחה