לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ריקי

התערבות המשטרה ובית המשפט בעניין המשך מגוריו של אחי בבית האמא ז"ל

שלום, כשאמי נפטרה לפני כ 4 שנים בצוואה הורישה לי ולאחי את הדירה בה חיה יחד עם בעלה השני ואחי, הדירה היתה שלה בלבד. בנוסף נתנה בצוואה זכות מגורים לבעלה השני. אחי שגר עמה כל השנים לא הוזכר בצוואה שיש לו זכות מגורים (למרות שאנו יודעים שכוונתה של אמי לא היתה לסלקו מהדירה) .כדי שבעלה השני לא יסלק את אחי מהדירה ערכנו עמו הסכם שהוא בעצם נספח לצוואה שהוא לא יכול לסלק את אחי מהבית ולאחי זכות מגורים בדירה בתמורה ויתרנו על מספר דברים שקשורים לרכוש. אחי קצת מוגבל שכלית אם כי מעולם לא עבר אבחון. במשך 4 שנים הוא חי תחת טרור אבינו החורג. לפני כשבוע פרץ ביניהם עימות שבסופו אחי קיבל צו הרחקה לשבועיים.בנתיים אבינו החורג החליף מנעולים (למרות שבהסכם יש סעיף האוסר עליו לעשות זאת אחרת זה יביא לפקיעת זכויותיו בדירה) שאלותי: בעוד כשבוע אמור אחי לחזור לדירה ואין לו מפתח, האם המשטרה יכולה להתערב ? שנית, היה לי רעיון לחלק את הדירה כך שכל אחד יגור בשקט כמובן שזה כרוך בשיפוץ האם יש סיכוי שבית משפט יסכים לכך למרות שאבינו החורג יתנגד?יש לציין שאחי מרוויח משכורת מינימום ואינו יכול להשכיר דירה , כל חייו גר בדירה של אמי.אודה על תשובתכם ריקי

עו"ד ניר פייטלוביץ

ריקי שלום, שאלתך קצת מורכבת ומתייחסת למספר עניינים משפטיים בין היתר ההסכם שחתמתם עם אביך החורג וכן כל עניין הירושה הקשור לאימכם ז"ל. בקצרה לעניין הירושה אין כל מחלוקת שאתם בעלי הזכויות בדירה עפ"י הצוואה כאשר יש בה החרגה לזכות מגורים של אביכם החורג. לעניין ההסכם נראה כי מדובר בהסכם תקף אשר הפרה שלו יכולה להצמיח סעדים כאלו ואחרים בבית המשפט כאשר ישנה אפשרות לבקש אכיפה של ההסכם, פיצוי, ביטול ועוד... באופן ככלי אחיך יכול לחזור לדירה בה חי ואף להזמין משטרה במידה ולא ניתן לו להיכנס. אולם במקרה זה יהיה חשוף לתלונה נוספת וקשה לי להאמין שהמשטרה תתערב יתר על המידה בעניין וככל הנראה תשלח אתכם לבית המשפט לקבלת צו מתאים אני ממליץ כי תפנו לקבלת ייעוץ משפטי מתאים יחד עם כל הנתונים בעיקר ההסכם שנחתם בניכם על מנת לתכנן את הדרך הנכונה ביותר עבורכם לרשותכם ובהצלחה

ריקי

תודה רבה!!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סכסוכים במשפחה